sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Bataattikeitto

No se bataattikeitto sitten! Valmistin sopan Valion ohjeella ja pidin sen ruokosokerisiirapilla kevyesti maustettua jugurttisilmää jotakuinkin tämän vuoden parhaimpana innovaationa. Niiiiiin hyvää muuten aika imelän tulisen sosekeiton kanssa.

Tosin seuraavalla kerralla laittaisin keittoon vähemmän nestettä tai korvaisin kerman tuorejuustolla, sillä pidän enemmän tönkömmästä, melkein puuromaisita sosekeitoista. Mutta makuasioitahan nämä.



BATAATTIKEITTO (6:lle)

1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
700 g bataattia
3-5 porkkanaa
2,5 dl kermaa
3/4 tl suolaa
mietoa chilikastiketta maun mukaan


LISÄKSI
turkkilaista jugurttia
ruokosokerisiirappia
kurpitsansiemeniä


1. Laita vesi kiehumaan kattilaan, lisää liemikuutio.
2. Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat. Lisää kasvikset kiehumaan kattilaan. Keitä n. 30 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
4. Soseuta keitto. Lisää kerma. Sekoittele ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta.
5. Paahda 2 - 3 rkl kurpitsansiemeniä puhtaalla, kuivalla pannulla.
6. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon hiukan ruokosokerisiirappia.
7. Lisää annosten päälle jogurttia ja kurpitsansiemeniä. 
Ohje: Valio


2 kommenttia:

  1. Melkein kaikki kasvissosekeittojen (ja papusosekeittojen) ohjeet ovat aivan liian ohuita ja usein vetisiä omaan makuuni, yleensä laitan ehkä puolet ohjeen nestemäärästä. Jos ajatuksissaan laittaa kaiken, niin saa keitellä iät ja ajat pois...

    VastaaPoista
  2. Maija: saman olen huomannut itsekin Tuosta nesteen puolittamisesta on hyvä lähteä. Helpompi sitä on tosiaan listä kuin haihdutella pois ;).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...