lauantai 8. lokakuuta 2011

Ohje onneen

Kulunut viikko ei ole ollut se elämäni onnekkain: autoni levisi saaden aikaan päälle tonnin laskun ja takkini tyhjeni hetkellisesti myös muilla elämän osa-alueilla. Tätä blogiakaan en ole oikein jaksanut, vaikka asiaa löytyisi varastosta jopa muihin blogeihin jaettavaksi. Äh, taisi koittaa lokakuu?

Jotain pieniä ilon rippeitä kasaantui sentään tiistaille, jolloin pääsin kokkailemaan Valion koekeittiöön ja tutustumaan Valion tämän syksyn uutuuksiin. Ruoasta tuli taivaallista - kiitos vain illan järjestäjien ja apukokkien - ja vatsaanikin syntyi yksi chilirahkan mentävä ikuinen aukko. Tiedätte varmaan, että ruokabloggaajana minun on haastavaa pitää minkään brändin valmiiksi maustettuja ja jauhettuja tuotteita arvossaan, sillä haluan käyttää resepteissäni mahdollisimman puhtaita makuja, mutta tällä kertaa sekin ennakkoluulo kohtasi voittajansa. Kyseessä on siis Valion maustetun rahkaperheen makea ja tulinen kuopus, jossa yllättävää kyllä on juuri täydellinen määrä potkua. Suosittelen kokeilemaan!


Koska rakastuin niin tulisesti sekä itse rahkaan että teeleipiin, joita tiistain koekeittiössä rahkasta valmistettiin, en malttanut olla palaamatta samoihin makuihin myös pari päivää myöhemmin, kun mietin, mitä tekisin makeahkon bataattikeiton kumppaniksi (ohje keittoon tulossa myöhemmin). Sotkin siis  keskenään vain kuivat aineet, raastoin juuston ja yhden parhaimmat päivänsä nähneen omenan, lisäsin rahkan ja margariiniin ja avot, maailman helpoin leipä oli paistoa vaille valmis!


Ainiin, miten otsikko liittyy tähän reseptiin? No siten, että olo on ainakin sata astetta onnellisempi näiden teeleipien jälkeen!

JUUSTOISET OMENATEELEIVÄT (4kpl)

3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g juustoraastetta
1 dl raastettua omenaa
1 dl juoksevaa margariinia
1 prk (200g) Valio maustettu rahka makea & tulinen


1. Yhdistä kuivat aineet, juustoraaste ja omenaraaste.
2. Lisää margariini ja rahka. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
3. Taputtele leivinpaperille pellille jauhojen avulla neljä pyöreää, matalaa leipää. Jaa leivät leivinpyörällä neljään osaan. Pistele haarukalla.
4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 12 - 15 min tai kunnes ovat kypsiä.

Ohje: Valio

12 kommenttia:

  1. Tein tästä keliaakikkokarpille sopivan gluteenittoman vähähiilihydraattisen version, jauhoina 2 rkl kookosjauhoa, 2 rkl mantelijauhoa, 1 rkl psylliumia ja 1 rkl pofiberiä.
    Muuten samat aineet - on se vaan aika tulista toi rahka! Mutta hyvin sopi näihin leipiin.
    Tuli ehkä vähän rieskamaisempia kuin teeleivät, mutta tosi hyviä! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Voih, toivottavasti fiilikset ovat jo parempaan päin? Ei varmaan lohduta, mutta meidän autoa kohtasi saman suuruinen vaiva, puuh.

    Kiitos kuitenkin mainiosta vinkistä, tuo rahka menee ihan varmasti testaukseen! :)

    VastaaPoista
  3. Tarja: omaan selvästi aukon sivistyksessä, kun en tiedä, mitä ovat psylliumi ja pofiberi! :D Mutta kiva kuulla, että maistui. Tein sunnuntaina samoja teeleipiä siitä Valion yrttirahkasta ja hyvältä maistuivat nekin.

    ruusunen: vitsit, että autoilu, tai oikeastaan auton omistaminen, maksaa! Joten osaanottoni myös sinne.

    Mä muuten jotenkin luulen, että teidän makuun tuo rahka on jopa liian mieto ;)

    VastaaPoista
  4. Mari, sun ei ole selvästikään onneksesi tarvinnut leipoa gluteenitonta - mutta vähäkarppiseen ruokavalioon nuo sopivat yhtälailla, eikä taritse käyttää tarpeettomia vehnäjauhoja :).
    Löytyy kyllä ihan lähikaupan hyllyltä, täällä Hangossa ainakin siellä luontaistuotepuolella. Tulee muuten yös hyviä lettusia ihan vaan Fiberhuskista, kananmunista ja kermasta!

    VastaaPoista
  5. Ei ole onneksi :). Täytyy siis pitää silmiä enemmän auki kaupassa :D

    VastaaPoista
  6. Kiva kun pääsit kokkailemaan! Toivottavasti auto on jo kondiksessa :) Itsellenkin ko. chilirahka oli positiivinen yllätys näin firman työntekijänä.

    t. JP

    VastaaPoista
  7. JP: on kondiksessa on :). Ja tuolle chilirahkalle tulee taatusti käyttöä jatkossakin!

    VastaaPoista
  8. Testailin itse myös rahkoja, mutta pitää kyllä vielä kokeilla noita ihanan näköisiä teeleipiä!: >

    VastaaPoista
  9. Teeleivät on niin ysäriä, mutta silti ihania :)

    VastaaPoista
  10. Kokeiltiin isännän kanssa taannoin samaa chilirahkaa siten, että sekoitettiin sekaan katkarapuja! Toinen versio oli Valion yrttirahkan kanssa. Kaveriksi taisi olla lohkoperunoita. Toimi!
    -Ogeli

    VastaaPoista
  11. Oon tiedätkös haaveillut myös chilirahka-katkaraputahnasta ja uuniperunasta! Ja kivaa, että nämä ovat laktoosittomia, niin isäntäkin voi niitä syödä :)

    VastaaPoista
  12. Meilläkin alkuperäiseen suunnitelmaan kuului uuniperuna, mutta lohkoperunoihin päädyttiin.. Ja tosiaan, laktoosittomuus on plussaa!
    -Ogeli

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...