perjantai 9. maaliskuuta 2012

Ne pikkasen paremmat kalapuikot

Nyt on syytä juhlaan! Jo viikkoja kestänyt kalapuikkohimoni ja -maniani näki viimein tiensä pään, kun löysin tällä viikolla Kampin K-Supermarketista tuoretta turskaa 14 euron kilohinnalla. Jipii!


Jokainen tietää varmasti ne sisältä harmaat ja pinnalta vetistä löllöä olevat pakastepuikot. Siksipä en oleta kenenkään ihmettelevän, miksi rakastuin näihin Kivistössä-blogista löytämiini kalapuikkoihin, joissa pakastesein on korvannut tuore turska ja paneroinnin rapsakat leivänmurut. Aijai, ohje on kuin lottovoitto. Kokeilkaa vaikka itse!

Kalat nautimme nopean tartar-kastikkeen ja pinaatilla ja valkosipulivoilla kruunatun perunamuusin kanssa. Niin arkista, mutta kuitenkin niin luksusta.


KALAPUIKOT

vajaa 500 g tuoretta turskaa tai koljaa
100 g leipää
1 luomusitruunan raastettu kuori
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl tuoretta korianteria tai silolehtipersiljaa silputtuna
mustapippuria
50 g voita
2 rkl oliiviöljyä

1 luomumuna
jauhoja
suolaa

1. Hienonna leipä murusiksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää sitruunankuori, timjami ja paprika. Pyöräytä vielä kerran.
2. Sulata voi paistinpannulla ja lisää öljy. Paista leipäseosta, kunnes se on rapeahkoa ja saanut hieman saanut väriä. Sekoita mukaan korianteri ja mausta pippurilla. Siirrä lautaselle.
3. Poista kalasta ruodot ja leikkaa se tuhdeiksi, mahdollisimman tasakokoisiksi puikoiksi.
4. Vatkaa muna ja kaada lautaselle. Sekoita toiselle lautaselle vehnäjauhoja ja suolaa. Kierittele kala ensin vehnäjauhossa, ravistele ylimääräinen pois ja kierittele munassa. Nosta leipäseos lautaselle ja painele leipäpanerointi kunnolla pintaan kiinni.
5. Paista uunissa 180 asteessa n. 10-12 minuuttia.



TARTAR-KASTIKE

3 dl majoneesia
3 rkl hienonnettuja kapriksia
1/3 maustekurkkua hienonnettuna
(itse laitin kokonaisen)
2 rkl silolehtipersiljaa silputtuna
2 rkl ruohosipulia silputtuna
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin lepäämään vähintään 30 minuutiksi.

Ohjeet: Kivistössä -blogi


 
Rentouttavaa alkanutta viikonloppua, te ihanat!


2 kommenttia:

  1. Luksus-kalapuikot, taidan alkaa turskan kyttääjäksi. Näitähän on pakko testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! "Kalapuikot" (paneroituja kalojahan nämä oikeastaan ovat) onnistuisivat varmasti mistä tahansa muustakin vaaleasta kalasta tai vaikka siitä pakasteseistäkin. Itse satun vaan olemaan vähän pedantti ja halusin nimenomaan tuoretta turskaa :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...