torstai 9. toukokuuta 2013

Superit tyrni-appelsiini-juustokakkubrowniet

Lemppari superfoodbrändini CoCoVi kutsui minut alkuviikosta nuuskimaan  ja oppimaan uusia tapoja käyttää superfoodeja ruuanlaitossa. Mentoreina toimivat ihanat Outi Rinne (Keittiökameleontti) ja Henri Alén, jotka jakavat supereita reseptejään myös CoCoVin nettisivuilla.


Suhteeni superfoodeihin on edennyt gojimarjojen ja macajauheen halveksunnasta chiasiementen päivittäiseen käyttöön, psyllium-ihastukseen sekä kaakaonibsi-riippuvuuteen, mutta paljon on opittava, kokattava ja maisteltava ennen kuin CoCoVin kaikki tuotteet ovat tulleet tutuiksi. Tällä erää mieleeni jäi tuttavuuden hierominen mm. lucuma-jauheen, raa'an kaakaovoin ja silkkiäispuun marjojen eli mulperien kanssa, joista jälkimmäiset tulevat aivan varmasti jäämään jos ei päivittäiseen, niin viikoittaiseen käyttöön. Jännittävin hipelöimäni purnukka oli kuitenkin pikapakuri, jota voi nakata ihan sellaisenaan kuumaan tai kylmään juomaan ilman erillistä keittelyä tai esikäsittelyä. Kauheen kätsää, jos pakurista tykkää. 


Henkka grillasi meille possua, yhdisti inkamarjat pestoon ja viskasi marcona-mantelit avomaakurkku-tsatsikiin. Outi perehdytti sen sijaan jälkkärimaailmaan ja tarjosi aivan hävyttömän hyviä goji-appelsiini juustokakku-brownieita. Lähdin apinoimaan niitä heti seuraavana päivänä saaden samalla tilaisuuden korkata lucuma-jauheneitsyyteni sekä herkutella muka-paremmalla ommallatunnolla (tällähän ne raskauskilot sulaa!). Välineet gojimarjojen jauhamiseen tosin puuttui, joten korvasin ohjeen gojijauheen kotimaisella tyrnirouheella, jota löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista.

 

TYRNI-APPELSIINI-JUUSTOKAKKUBROWNIET


Brownie-taikina:
1 1/4 dl neitsytkookosöljyä
1 dl (raaka)kaakaojauhetta
1 dl kookospalmusokeria
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
2 keskikokoista kananmunaa (tai 2 rkl jauhettuja chia-siemeniä + 6 rkl vettä)
1 1/4 dl vehnäjauhoja
4 rkl lucuma-jauhetta
2 rkl kaakaonibsejä
1/2 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa

Juustokakkutaikina:
200 g tuorejuustoa
5 rkl sokeria (tai 2 rkl hunajaa ja 3 rkl sokeria)
1 tl raastettua luomuappelsiinin kuorta
1/2 dl tyrnirouhetta
1/2 appelsiinin mehu

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Sekoita juustokakkutaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi.

3. Sulata vesihauteessa kookosöljy. Ota sivuun ja vispilöi joukkoon maito ja kaakaojauhe. Jäähdytä ja vatkaa sillä aikaa kananmunien rakenne rikki (tai valmista chia-seos).

4. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe, nibsit ja suola. Lisää kuiva-aineksiin vuorotelle suklaaseosta ja vatkatut kananmunat (tai chia-seos).

5. Levitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kookosöljyllä ja sirottele päälle kaakaojauhetta, jotta taikina ei tartu kiinni.

6. Kaada brownie-taikina vuokaan. Lusikoi päälle juustomassaa sinne tänne. Marmoroi pinta sekoittamalla kerroksia keskenään muutamalla vedolla. Paista 30-35 minuuttia.



7 kommenttia:

  1. O'ou, tää näyttää todella herkulliselta! Täytyy kokeilla vegaaniversiona jokin päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä ohjeesta saakin vegaanisen aika kivasti :).

      Poista
  2. Tyrnirouhe onkin taatusti paljon superimpaa ja parempaa kuin gojit. Hyvä muunnos!

    VastaaPoista
  3. Browniet ovat herkkua - kuulostavat mielenkiintoisilta nuo tuotteet, mutta silti kyllä komppaan Hannelea. Mieluummin kotimainen tyrni kuin kaukaa matkannut goji.

    VastaaPoista
  4. Ui, ihana versio! Ja tyrnirouhe toimii taatusti hyvin gojien tialla. Tosin itse en pidä niitä kilpakumppaneina, sillä niiden maut tykkäävät kovasti toisistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta, ihanaa on! Täytyy vielä joskus yrittää naittaa jossain reseptissä tuo goji ja tyrni keskenään ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...