perjantai 20. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 20


Mikäli joulupöydässäsi on tilaa vielä yhdelle juureslaatikolle, pyöräytä ihmeessä annokset tätä upean väristä punajuurifetalaatikkoa! En osaa päättää muistuttaako loota enemmän uunissa kypsennettyä ohrattoa vai punajuurella mehevöitettyä uunipuuroa, mutta se on ainakin varmaa, että suolainen feta on sen kruunu. Jos kokeilumieltä löytyy, voi fetan vaihtaa myös voimakkaaseen vuohenjuustoon.



PUNAJUURIFETALAATIKKO

 

n. 800 g punajuuria
1 dl kokonaisia esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1 sipuli
voita paistamiseen
200 g fetajuustoa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 tl timjamia
mustapippuria myllystä
2 dl kuohukermaa

Pese punajuuret ja keitä vedessä juuri ja juuri kypsiksi, 30-40 minuuttia koosta riippuen. Keitä samaan aikaan ohrasuurimoita vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta suurimot.

Laske kypsien punajuurien päälle kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät hieman. Kuori sen jälkeen punajuuret ja raasta aika hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Paloittele feta pieniksi paloiksi.

Sekoita keskenään punajuuriraaste, ohrasuurimot, sipulit ja feta (säästä vähän fetaa koristeeksi aistoksen päälle). Mausta seos suolalla, siirapilla, timjamilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan punajuuriseos ja päälle kerma. Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...