keskiviikko 4. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERIN LUUKKU 4


Tämä joulukalenteri on ollut tähän asti hyvin leivontapainotteinen ja nyt sama meininki jatkuu pullantuoksuisena. En itse edes pidä pullasta (tiedän, olen poikkeus), mutta kun nisun sisään jemmaa luumumarmeladia ja omenaa, saatan jopa kietaista essun lanteille ja leipasta mokomia. Nämä jouluiset sarvet saivat hyvän vastaanoton ystäväni Annan jouluaskartelukekkereillä ja ymmärsin, että ohje on tulossa lähipäivinä myös Annan blogiin omana variaationa. :)


LUUMU-OMENASARVET (24 kpl)


7½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
200 g sulatettua voita
2½ dl maitoa
50 g hiivaa
4 dl luumumarmeladia
2 omenaa raastettuna
2 tl kanelia
1 kananmuna voiteluun
raesokeria koristeluun

1. Sekoita vehnäjauhoihin sokeri ja suola. Sekoita sula rasva jauhoihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva sen joukkoon. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Kauli kummastakin suorakaiteen muotoinen levy (noin 30 x 25 cm). Leikkaa paloista taikiapyörällä tai veitsellä kolmioita.

4. Tee täyte. Sekoita luumumarmeladi, omenaraaste ja kaneli. Jaa täyte taikinakolmioille. Rullaa taikinakolmiot aloittaen palan leveimmästä päästä. Käännä taikinarulla sarven muotoon.

5. Anna sarvien kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

6. Paista sarvia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Ohje: Kotivinkin Jouluherkut 1/2013

8 kommenttia:

  1. Näistä nimenomaisista pullista inspiroituneena aion tänään leipoa luumuisen bostonkakun. Ja inspis tuli siis jo paljon ennen kuin avasin tän luukun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Sä oletkin oikea bostonkakku-expertti, mitä olen sivusta seuraillut :)

      Poista
  2. Toinen poikkeus täällä. Dallaspullat ja korvapuustit on hyviä, muu pulla on plaah. Erityisesti joku pullapitko, hohhoijaa. Mutta luumumarmeladitäytteellä vois toimia, hmmmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullat, joissa vähintään 40% on jotain muuta kuin pullaa, ovat ihan ookoo. Eli just dallaspullat. Ja kotitekoiset laskiaispullat. Ja nää. Siinä ne hyvät sitten olikin. Korvapuusti on mun super-inhokki!

      Poista
  3. Ooh, ei muuten kuulosta ollenkaan pöllömmältä! Pitääköhän sitä nyt ryhtyä pullanleipomishommiin... :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta! Nyt vasta ehdin plärätä joulukalenterin luukkuja :)
    Mun versio oli kyllä tähän verrattuna todellinen, todellinen karvalakki. Ei ihme, että niistä tuli vähän arkisemman makuisia... mut ehkä molemmille ohjeille on paikkansa :D! Katsotaan jos saisin sen blogiin viikonlopun aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaikille pullaresepteille on paikkansa :). Mä unohdinkin varmaan kertoa esimerkiksi sen, että tuossa täytteessä on omenaraastetta, mutta ei se mun mielestä valmiissa tuotoksessa oikein maistunutkaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...