torstai 26. joulukuuta 2013

TAPSAN SALAATTI


TAPANINPÄIVÄN SAARISTOLAISSALAATTI


savulohta
pari siivua saaristolaisleipää
pari kananmunaa
salaattia
punasipulia
tomaattia
kurkkua

Kastike:
n. 2 dl turkkilaista jugurttia
3 rkl tuoretta tilliä (tai pari tl kuivattua)
½ sitruunan mehu
1 tl dijonsinappia
suolaa
valkopippuria

Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta kastike jääkaappiin makustumaan hetkeksi.

Keitä munat koviksi. Paloittele saaristolaisleipäsiivut ja paahda ne krutongeiksi öljyssä kuumalla pannulla. Poista kalasta ruodot. Viipaloi punasipuli, tomaatit ja kurkku. Pese ja revi salaatti.

Yhdistä salaatti, punasipuli, tomaatit ja kurkut ja sekoita sekaan kastike. Nosta salaatti lautasille ja levitä päälle kala, krutongit ja kananmunalohkot.

Rentoa tapania!

2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti! Täytyypä kokeilla miten meidän Merenkurkun puolukkainen saaristolaisleipä toimii tässä yhtälössä. Joskus jämät hyödynnettynä vaan on parempaa kuin alkuperäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeinen lauseesi on kyllä niin totta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...