keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

MARINPÄIVÄN KAURALASTUKAKKU MANSIKOILLA

Hyvää Suomen epävirallista mansikkakakkupäivää aka meitsin nimipäivää! Perinteet on tehty jatkettaviksi, joten onnittelen tänäänkin itseäni (tai no, etunimeäni) mielettömällä läjällä  mansikkakakkua.
Grattis Mari!  

 
Tänä vuonna nimpparisankaria vähän laiskotti, joten kakku kohosi boheemisti pitsisten kauralastujen päälle. Kauralastukikka on ihan ykkönen, jos ei ole taitoa tai intoa perinteisen sokerikakkupohjan vaahdotukseen, mutta haluaa silti jotain koreaa kahvipöytään.  
 

MANSIKKA-KAURALASTUKAKKU (kymmenelle)


Kauralastut:
4 dl pikakaura-ruishiutaleseosta tai kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 kananmunaa

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 pkt (250 g) mascarpone-juustoa
1 tl vanilja-aromia
3 rkl tomusokeria + ripaus kakun koristeeksi
500 g (vajaa litra)  tuoreita mansikoita
1 luomusitruunan raastettu kuori
mintun lehtiä


1. Valmista ensin kauralastut. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2.  Lusikoi 1/4 kauralastujen takinasta leivipaperin päälle ja leitä lusikalla ohueksi ympyräksi, halkaisijaltaan noin 18 cm. Nosta levy 200-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi tai kunnes se on kauniin ruskea. Jäähdytä. Valmista kolme muuta kauralastua samalla tavalla.

3. Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon mascarbone, vanilja-aromi ja tomusokeri.

4. Laita yksi kauralastu tarjouluvadille. Levitä päälle 1/3 kermavaahdosta, mansikoista ja sitruunankuoriraasteesta. Täytä muut kerrokset samalla tavalla.  Koristele päällimmäinen lastu lopuilla mansikoilla, sitruuankuoriraasteella, mintunlehdillä ja tomusokerilla.

Vinkki!  Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä, älä kakkulapiota.

 
HYVÄ ME MARIT & MELKEIN-KAIMAT!
 
 

6 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa. Kostuivatko kauralastut sen verran, ettei kakku lohkeillut veitsellä miten sattuu kermat leviten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohkeilee just sillein ihanasti kermat ja marjat leviten, mutta eihän se haittaa, eihän? :) Terävä veitsi jeesaa!

      Ja itse asiassa kauralastut kyllä vettyvät jääkaapissa, jos päättääkin tarjota kakkua vielä seuraavana päivänä. Makuun se ei vaikuta ja leikattavuus paranee, mutta koostumus on mössömpää.

      Poista
  2. Hetkinen hei! Maija juhlii samana päivänä! Mun pitää ottaa tähän perinteeseen siis tuntumaa, vaikkakin vähän myöhässä olisin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti sinunkin täytyy saada sitten mansikkakakkua!

      Poista
  3. No huh huh miten houkuttelevan näköinen kakku. Kauralastuja, mascarponea, mansikoita... Kaikkia mun lemppareita.

    VastaaPoista
  4. Ihana ilmestys! Kiva idea kasata kauralastuista kakku. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...