torstai 18. joulukuuta 2014

LUUKKU 18: UUNIROSOLLI

Punajuurta, perunaa, porkkanaa, sipulia, suolakurkkua, omenaa ja pinkiksi värjättyä kermaa - niistä on täydellinen rosolli tehty. Myös upean värinen ja makuinen uunirosolli syntyy pitkälti samoista aineksista. Ainoastaan suolakurkut kannattaa tarjoilla erikseen eikä työntää  mukaan pataan ;-)


UUNIROSOLLI (kuudelle)


400 g punajuurta lohkoina
400 g perunaa lohkoina
2 punasipulia lohkoina
2 porkkanaa paloina
2 rkl oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja mustapippura
2 tl fariinisokeria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuusoa
2 rkl omenasosetta

Lado punajuuri-, peruna- ja sipulilohkot sekä porkanapalat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle oliiviölj ja isää ripaus suolaa ja mustapippuria sekä fariinisokeri ja timjami. Sekoita maut kasvisten joukkoon. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon vuohenjuusto. Sekoita niin kauan, että juusto sulaa. Mausta seos omenasoseella., sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan kasvisten päälle. Gratinoi 175-asteisessa uunissa noin 45 min.

Ohje Teresa Välimäen ja Johanna  Lindholmin Hyvää Joulua -kirjasta.


4 kommenttia:

  1. Olipas melko lähellä, ettei meillä ollu identtiset 18. päivän luukut :)

    VastaaPoista
  2. Mä ehkä tunkisin ne suolakurkutkin tonne joukkoon. Kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä - oon vähän kyllästynyt tavisrosolliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, voishan ne suolakurkutkin tosiaan mukaan tunkea. Se tuntu aluksi vaan ajatuksena vähän hassulta, mutta kyllähän suolakurkkuja lisätään kaikkiin ihaniin venäläisiin patoihinkin!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...