perjantai 5. joulukuuta 2014

LUUKKU 5: ITSE TEHTY TORTTUTÄYTE

Meni vuosia ennen kuin uskalsin valmistaa torttutäytteen alusta asti itse. Nyt menee toivottavasti taas vuosia ennen kuin viitsin ostaa kaupan valmiita luumumarmeladeja. Itse tekemällä torttutäytteestä saa myös mieleisensä makuisen, eivätkä valmiit joulutortut maistu niin sieluttoman teollisilta.

Jep, it looks like a poop. Mutta hyvää se on!
 

ITSE TEHTY TORTTUTÄYTE


500g kuivattuja, kivettömiä luumuja
1 dl sokeria
2,5 dl vettä
0,5 vaniljatankoa
Ripaus kanelia
0,25 dl konjakkia

Mittaa luumut, vesi, sokeri ja kaneli kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja poista veitsen kärjellä siemenet. Lisää sekä siemenet että tanko kattilaan. Kiehauta seos ja anna luumujen muhia miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia tai kunnes luumut ovat pehmenneet ja hieman hajonneet.
Nouki vaniljatanko pois ja halutessasi soseuta luumut sauvasekoittimella. Lisää lopuksi konjakki.
Anna seoksen jäähtyä ja käytä joulutorttujen täytteenä. Hillo säilyy useamman viikon tiiviissä purkissa jääkaapissa säilytettynä.


2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt kaikenlaisia tortuntäytteitä muuten itse, mutta luumuhilloa en ole vielä koskaan keitellyt. Se ei yleisesti ottaen kuulu suosikkeihini, mutta itse tehty onkin varmaan ihan eri maata. Laitan kokeiluun! :)

    Niin ja ihan mahtavaa, että olet jaksanut taas nähdä vaivan joulukalenterin eteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen siinä mielessä siis vähän eri maata, että syön luumuöverit yleensä jo marraskuussa :D. Rakastan luumuhilloa (ja kiisseliä ja rahkaa ja...) ja se onkin aina ensimminen mieleeni tuleva maku, kun ajatteen joulua.

      Mut joo, suosittelen kokeilemaan tätä! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...