keskiviikko 25. helmikuuta 2015

TÄYTETYT PAPRIKAT


Lähdin vähän nikotellen toteuttamaan tätä ysäriklassikkoa, sillä täytetyt paprikat ovat minulle yhtä kuin trauma. Siinä missä moni muistaa nauttineensa meheviä juustolla kuorrutettuja ja ehkä jauhelihalla täytettyjä paprikoita, kumpuaa oma makumuistoni jostain syystä riisillä, hernemaissipaprikalla ja mauttomalla soijarouheella täytetyistä kuivisa käntyistä. Keravan yhteiskoulun kasvisruoka - nevö forget!

Mutta traumat on tehty selätettäviksi. Näin nimittäin uusimmassa Maku-lehdessä niin hyvännäköisiä täytettyjä paprikoita, että niistähän se idea ja inspis sitten lähti. Tein lehden ohjeeseen hieman omia muutoksia ja nakkasin täytteeseen mm. kuivattuja luumuja, jotka sain Sunsweetilta. Aika hyvää! Lopputulos natsas kivasti Lähi-Itään (tai jouluun, kuten eräs kanssa-aterioija tsemppaavasti tokaisi, mutta mitä väliä?).  

A vot - seuraksi vain iso läjä salaattia ja lasi hyvää viiniä!


TÄYTETYT PAPRIKAT (3-4:lle)


3 isoa paprikaa (eri värisiä)
1 dl kvinoaa
1/2 kasvisliemikuutio
1-2 porkkanaa raastettuna
6-8 kpl Sunsweet D'Noir kivettömiä kuivattuja luumuja*
1 dl suolattuja cashew-pähkinöitä
½ tl kanelia
½ tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
Ripaus muskotipähkinää
Lehtipersiljaa
(Suolaa)
200g halloumia

Huuhtele ja halkaise paprikat vaakatasossa. Nosta paprikat leivinpaperin päälle uuninpellille. Esikypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla 15 min. Valuta paprikoiden pohjalle kertynyt neste pois.

Huuhtele ja valuta kvinoa. Keitä kvinoa puolikkaalla kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 10 min.  Valuta kvinoa ja yhdistä siihen porkkanaraaste, rouhitut pähkinät, pieneksi kuutioidut luumut, mausteet ja lehtpersilja.  Puolita halloumi, kuutioi toinen puolikas pieniksi kuutioiksi ja yhdistä kvinoaseokseen. Tarkista seoksen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Täytä paprikat. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kunnes paprikat pehmenevät. Paista samalla loput halloumista: viipaloi juusto kuuteen osaan, aseta leivinpaperille ja valele oliiviöljyllä. Paista uunissa paprikoiden kanssa n. 15 min, kunnes juustosiivut ovat kauniin ruskeita.

Aseta paistetut halloumisiivut paprikoiden päälle ja tarjoile esim. salaatin kanssa.

Osallistun tällä reseptillä Sunsweetin reseptikilpailuun.

* Luumut tarjosi Sunsweet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...