lauantai 3. elokuuta 2013

PIZZA X 2

Heinäkuu sitten jotenkin... meni? Olen vähän järkyttynyt siitä, ettei tänne ole tullut blogattua melkein kuukauteen, vaikka ei, taustalla ei ole uutta vauvaa, matkustelua tai muita kiireitä. Aina silloin tällöin sitä vain tuntee tarvetta istua sohvalla seuranaan Candy Crush Saga / Pet Rescue Saga / Farm Heroes Saga / mitänäitsaagojanyton aivot totaalisessa off-tilassa. Tällä kertaa joku vain unohti kytkeä ne takas on-tilaan jonkun järjellisen ajan jälkeen.

Sitten asiaan. Heinäkuun puolivälissä pyysin ystävääni Nonnua kylään fiilistelemään tulevan aviomieheni Robbie Williamsin pian koittavaa konserttia ja katselemaan herran vanhoja keikkataltiointeja. Seuraksemme päätin leipoa parit pizzat ja koska emme Nonnun kanssa jaa kovinkaan monta täytesuosikkia, päädyin turvalliseen pizza alla Capreseen, eli tomaattipizzaan. Ylijääneen taikinan kaulin senkin pizzapohjaksi ja valkkasin täytteiksi ricottaa, kauden parhampia marjoja ja valkosuklaata.  Oi nam. Pöyristyttävän hyvää!

Kummankin ohjeet ovat Leila Lindholmin Vielä yksi pala! -kijasta.

PIZZATAIKINA (neljään pizzaan)


15 g (1/3 palaa) hiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl durumvehnäjauhoja
5½-6 dl erikoisvehnäjauhoja

Murenna hiiva kulhoon ja lietä se sekoittaen veteen. Lisää sokeri, sormisuola ja oliiviöljy. Lisää durumvehnäjauhot ja vähän kerrallaan erikoisvehnäjauhot. Alusta taikinaa koneella noin 10 min (tai käsin kaksinkertainen aika), kunnes se on kimmoisaa. Ripottele hiukan jauhoja taikinan pinnalle. Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 45 min tai kunnes se on kooltaan kaksinkertainen.


PIZZA ALLA CAPRESE


1 annos pizzataikinaa
1 annon tomaattikastiketta
375g puhvelinmaitomozzarellaa
6 tomaattia (eri värisiä)
4 valkosipulinkynttä
ruukku tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Valmista pizzataikina ja tomaattikastike. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Jaa taikina neljään osaan, kaaviloi palat ohuiksi levyiksi ja peitä tomaattikastikkeella. Viipaloi mozzarellajuusto, tomaatit ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Jaa viipaleet pohjien päälle kokonaisten basilikanlehtien kanssa.

Kypsennä pizzoja uunin keskitasolla 5-10 min. Ota pizzat uunista ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta pinta pippurilla ja muutamalla basilikanlehdellä.


MARJAINEN PIZZAPAISTOS (PIZZA GINO)


½ annosta pizzataikinaa
½ prk (125 g) ricottajuustoa
2 dl erilaisia marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia, herukoita)
50 g valkoista hyvälaatuista suklaata
1 rkl sokeria
tomusokeria ja tuoretta basilikaa koristeluun

Valmista pizzataikina. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Kaaviloi taikina ohueks pohjaksi ja levitä päälle kerros ricottaa. Viipaloi mansikat ja levitä ne sekä muut marjat juuston päälle. Rouhi suklaa  karkeasti ja sirota sokerin kanssa pizzan pinnalle.

Kypsennä pizzaa uunin keskitasolla 5-10 min. Ripottele valmiin pizzan päälle sihdin läpi tomusokeria ja koristee tuoreella basilikalla.


2 kommenttia:

  1. Oi, pitääkin alkaa virittäytyä Robbien keikkaan. Kesä on mennyt sitä tahtia, että en edes tajunnut senkin jutun olevan jo ihan ovella. :)

    Pääseekö morsiusneidoksi? ;)
    Robbie on kyllä niiin charmikas, odotukset keikasta korkealla!

    VastaaPoista
  2. Tuo makea versio näyttää mielenkiintoiselta, ei ole tullut mieleen tehdä pizzapohjalle jälkkäriä. Näyttää kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...